7 Punts per a preparar amb èxit l’entrevista de feina

Has de preparar una entrevista de feina? Doncs deixa’m felicitar-te abans de res. Vol dir que el teu currículum ha passat el primer filtre de la selecció. Ben fet!

Però no t’adormis doncs tot i que la invitació per l’entrevista és molt important molts professionals no la superen per manca de preparació. L’objectiu principal de l’entrevista de feina és convèncer ara l’entrevistador que seràs un bon fitxatge per a l’empresa, és a dir que tens les habilitats, coneixements i experiència que la feina requereix.

A continuació t’explico en 7 punts quins són els aspectes més rellevants que has de tenir en compte. Espero que et serveixi com una mena de llista de comprovació per preparar la teva entrevista. Molta sort i a posar fil a l’agulla.

Mostrar-te motivat t’ajudarà a fer una bona impressió

1. Informa’t sobre l’organització

El primer motiu pel qual hauries d’informar-te és per saber si realment t’interessa treballar per aquesta organització. És cert que acceptar una oferta no és casar-se, però es pressuposa que serà un període més aviat llarg del qual vols treure’n profit i no només monetari. És a dir, el primer a estar-ne convençut has de ser tu mateix.

Per tal de convèncer l’entrevistador has de fer-li entendre que encaixes en la cultura de l’organització. Potser ja coneixes l’empresa perquè algun familiar o amic i treballa o has treballat per una empresa client o proveïdora. Et recomano però molt fermament que visitis i llegeixis el lloc web a fons, per tal de recollir el màxim de dades interessants possible. També pots informar-te mitjançant la premsa del sector, comunicats de premsa de l’empresa o els diaris comuns si és una empresa molt coneguda.

L’objectiu és tenir informació de fons sobre l’empresa, per tal de respondre millor les preguntes i així destacar sobre la resta de candidats. És bàsic conèixer els productes principals, plans de creixement publicats, clients importants…
Aprofita per fer una llista amb tots els dubtes i preguntes que et sorgeixin mentre fas aquesta recerca.

Altres informacions que et poden ajudar

Si coneixes algú que ja hi treballa, convida’l a un cafè i aprofita per a obtenir més informació. Atenció!! Assegurat bé de quines informacions són públiques i quines no. Fer comentaris sobre informacions internes, no només podria comprometre el teu amic o conegut, sinó que amb molta probabilitat et deixaria eliminat del procés de selecció.

Pot ajudar-te també esbrinar com funciona el procés de selecció i amb qui faràs l’entrevista. En empreses petites i Start ups normalment parlaràs directament amb el propietari, mentre que en una multinacional segurament hauràs de parlar amb el departament de personal, el cap del departament i potser el teu futur cap. Esbrina també si pots si les entrevistes són conjuntes amb altres candidats o separades o si es farà una única reunió o diferents. Com més sàpigues sobre el procés selectiu més tranquil i relaxat estaràs.

2. Compara el teu perfil amb l’oferta publicada

Sí que és cert, que segons sembla el teu currículum ja ha suscitat l’interès dels professionals de recursos humans. Així i tot, és molt important ser conscient de quins són els teus punts forts i quins els més febles. A partir d’aquí pots pensar en possibles preguntes, que et faran i com respondre-les. Per exemple en cas que mencionin una mancança en el teu historial, com pots donar-li un enfocament positiu de forma que no sigui un impediment per a cobrir la vacant de l’oferta?

És recomanable també, estudiar  jerarquia de l’organització i localitzar la posició vacant dins de l’organigrama. 

3. Prepara respostes

Enllacant amb el punt anterior, quines són les preguntes més habituals que et poden fer? Tingues una resposta preparada. Mentre que el currículum i la carta de presentació es poden preparar còmodament des de casa amb l’ajut de Google, amics i família. A l’entrevista es tracta de respondre -de vegades en qüestió de segons- a preguntes o situacions imprevistes. Per tal de mantenir la calma i actuar amb serenitat et recomano practicar i repassar mentalment les preguntes i situacions que creus que poden sorgir durant l’entrevista. 

4. Pensa com vestir-te

Tret que l’entrevista sigui un càsting d’artistes, és aconsellable anar el més neutral possible. Els colors llampants i els accessoris aparatosos convé deixar-los a casa aquesta vegada. El millor és adoptar un estil més aviat conservador, i sobre tot net i sense arrugues. 

Una altra cosa important a tenir en compte és que la roba ha de ser elegant però còmode. Et recomano que no estrenis res aquest dia. Has de saber que cap peca de roba t’estrenyerà, o se t’afluixarà un botó, o se t’apujarà la faldilla.

Els cabells poden anar recollits o a l’aire, però evidentment també han d’estar nets i pentinats. Si utilitzes perfum, posa’t una mica però dosifica i evita les olors massa penetrants. Sobretot a l’estiu no t’oblidis d’utilitzar desodorant.

5. Prepara el que has de portar

Imprescindible portar almenys dues còpies del teu currículum, millor si el pots imprimir en paper d’alta qualitat. Mitjançant el tacte també es pot fer una bona impressió. No has de desaprofitar cap oportunitat. També hauràs de portar una llibreta i un bolígraf, per si de cas has de prendre notes. Pensa que per fer una bona impressió la llibreta i el bolígraf es vegin bé, no doblegats, amb fulles arrencades o mossegat (el boli!).
Per a algunes feines suma punts portar alguna carta de recomanació o llistat amb referències. Prepara també totes les dades que puguis necessitar en cas d’omplir qüestionaris: número seguretat social, certificats, etc. Finalment, portar una carpeta amb exemples del teu treball, si s’escau.

No t’oblidis les ulleres si et calen per a llegir lletra petita o fer alguna prova durant l’entrevista. 

6. No menystinguis  la comunicació no verbal

Sovint amb els nervis la gran oblidada: la comunicació no verbal. Fes atenció, ja que la comunicació no verbal parla per si mateixa. No ho deixis tampoc pel darrer moment, ja que algunes empreses comencen a tenir en compte el comportament ja a la sala d’espera. Vigila la postura, esquena recte i mirada als ulls, sense exagerar la intensitat. Somriu de forma natural i l’encaixada de mans ha de ser ferma però no massa forta, no vols fer mal a ningú.

Si has de seure, recorda mantenir l’esquena dreta, però sense semblar massa tibat, dóna una imatge relaxada, però no et deixis caure a la cadira o sofà. Estigues alerta d’alguns gestos nerviosos com picar amb el peu o jugar amb el boli. Si l’entrevista és amb més d’un interlocutor, recorda mirar a tots mentre parles. Respecta la zona de confort de l’entrevistador i no t’apropis massa. Evita reaccionar (les carotes donen moltes pistes sobre el que pensem), millor ser conscient i respondre sense reaccionar.

7. Tancar l’entrevista

La majoria de les entrevistes acaben amb la famosa pregunta: “Tens alguna pregunta?” i la resposta és sí. Sempre has de preguntar alguna cosa, dir que no, no només denota una manca d’interès total sinó que és deixar passar una ocasió d’or per esclarir dubtes i fer a més a més una bona impressió.

Recorda la llista de preguntes que havies fet durant la recerca d’informació? Ara és el moment de plantejar, aquells dubtes que encara no hagin estat resolts. Per guanyar temps pots demanar que et deixí 10 segons per revisar les teves notes mentre preparaves l’entrevista. Això et farà semblar no només interessat sinó també preparat.

No preguntis alguna cosa només pel fet de preguntar, especialment si la resposta es troba a la pàgina web de l’empresa o a una cerca de Google.

Un darrer consell però molt important. Mira com arribar de la manera més còmode, si és necessari apunta’t la combinació de transports o una combinació alternativa per tal d’estar segur que arribaràs puntual. Espero aquest Article t’hagi ajudat a preparar-te millor. M’agradaria molt llegir els teus comentaris o experiències. 

Si vols saber com ha anat l’entrevista, pots llegir també aquesta entrada del meu Blog. Et desitjo molta sort!