Pastís de iogurt grec. Ràpid i fàcil en 5 minuts
Pastís súper fàcil de preparar que a més, si t’agrada el pastís de formatge, t’encantarà per la seva lleugeresa i cremositat.
Ocasions no ens falten. I si vols portar un pastís a l’oficina, els nens fan la festa de final de curs o simplement arriben visites i els vols oferir alguna cosa més que un cafè, sempre va bé tenir a mà una recepta per a fer un bon pastís. Suposo que no sóc l’única que sovint va curta de temps, així que si a més la recepta és senzilla i ràpida… què més podem demanar?
Sense perdre més temps et deixo la recepta a continuació. Només necessites quatre ingredients i cinc minuts per barrejar-ho tot. La resta és cosa del forn.
Ingredients
Els ingredients indicats són per a un pastís fet en un motlle de 21 cm de diàmetre aproximadament. Si vols fer servir un motlle més gran, pots doblar les quantitats.
- 500 grams de iogurt grec (10% MG) sense sucre
- 40 grams de midó de blat de moro (per exemple de la marca Maizena)
- 150 grams de sucre
- 3 ous grans
- opcional: mantega pel motlle
Preparació
Barreja els ous, el sucre, el midó i el iogurt fins a obtenir una massa uniforme sense grumolls. Prepara el motlle, si és dels que s’enganxen pots posar una mica de mantega i farina. Aboca la massa dins el motlle.
No cal preescalfar el forn. Un cop tinguis el motlle amb la massa fica’l dins del forn a una temperatura aproximada de 180° durant 30 o 45 minuts. El temps de cocció depèn molt de cada forn. Et recomano que a partir dels 30 minuts vagis obrint i punxant el pastís amb un escuradents a veure si està ben fet. Si l’escuradents surt mullat, encara has d’esperar una mica. Si l’escuradents no es taca, pots apagar el forn i retirar el pastís. Desemmotlla, deixa’l refredar fins a temperatura ambient i fica’l a la nevera. Ja està llest per menjar. El pots servir així o amb una mica de melmelada de fruites o mel i fruits secs.
Bon profit! I no oblidis enviar-me una foto del teu pastisset.