Pa de plàtan o pastís de plàtan

Dificultat: Molt fàcil. Per principiants.

La recepta de pa de plàtan la trobem entre les categories pa i pa de pessic. S’elabora amb plàtans molt madurs. La recepta és típica de la cuina americana i és perfecte per no malbaratar els plàtans que ja estan massa madurs per menjar crus (gairebé tots negres). Recomanable també pels que volem reduir la quantitat de sucre a la nostra dieta, inclosos els més petits!
Aquest pa es fa normalment en un motlle de tipus rectangulars, típics del pa de motlle. Podeu trobar una gran varietat aquí de metall o silicona. La preparació és molt senzilla i ràpida, ja que es pot barrejar tot manualment sense necessitat d’embrutar batedora o gaires recipients.

INGREDIENTS

2 a 3 plàtans molt madurs, pelats
1,5 tasses de farina de tot ús
2 ous grans, batuts
1/3 tassa de mantega fosa
3/4 tassa de sucre (1/2 tassa si t’agradaria que sigui menys dolç, 1 tassa si més dolç)
1 culleradeta de llevat artificial
1 rajolí de llet
1 pessic de sal
Mantega pel motlle

OPCIONAL

1 culleradeta d’extracte de vainilla
80 g de nous picades no gaire fines, panses, xips de xocolata o llavors chia

UTENSILIS

Bols per barrejar la massa 
Forquilla
Motlle rectangular de 24 o 28 cm com aquest:

Kitchen Craft Master Class – Molde para bizcochos o pan (superficie antiadherente, 28 cm x 13 cm)

PREPARACIÓ

1 Preescalfa el forn a 180° C.

2 En un recipient barreja els plàtans madurs, esclafant-los amb una forquilla fins que estiguin fets una massa amb trossets (no cal que sigui un puré homogeni). Afegeix a poc a poc tot remenant la mantega fosa (pots escalfar-la dins el microones o al bany maria) tot seguit posa-hi el llevat i la sal. Incorpora un rajolinet de llet. Afegeix el sucre, els ous batuts, acaba afegint-hi la farina, per evitar grumolls pots ajudar-te amb un colador molt fi. Si et ve de gust, pots afegir unes quantes Nous en trossets no gaire petits, el sucre aromatitzat de vainilla i/o algunes xips de xocolata.

4. Aboca la massa dins el motlle prèviament untat amb mantega i/o farina. Fica-ho tot al forn durant 50 minuts aproximadament a 180 °C o fins que punxant-ne el centre amb un escuradents en surti eixut (net). Si es torra massa de Dalt però està encara cru per dins, pots tapar la superfície amb un troc de paper d’alumini i esperar que s’acabi de coure així.

5 Treu el motlle del forn i deixa-ho refredar durant uns minuts. A continuació, retira el pa de plàtan del motlle i deixa-ho refredar completament abans de servir.

6. Tallar i servir. Un petit consell: pots utilitzar un ganivet de pa i tallar les llesques una mica gruixudes, per tal que no es trenquin.

Pots afegir llavors de chia al teu pastís de plàtan