La corda de l’elefant

Un senyor caminava per un campament d’elefants, i va veure que els elefants no estaven tancats en gàbies ni tan sols encadenats. Tot el que els sostenia de l’escapament del campament era una petita corda lligada a una de les cames.

Quan l’home mirava els elefants, estava completament confós pel fet que els elefants no utilitzaven la seva força per trencar la corda i escapar del campament. Podrien haver-ho fet fàcilment, però, en canvi, ni tants sols ho intentaven.

Curiós i volent saber la resposta, va preguntar a un cuidador que va trobar, per què els elefants romanien allà sense intentar escapar-se.

L’entrenador va respondre:

“Quan són molt joves i molt més petits, fem servir la mateixa corda per lligar-los i, com són petits, és suficient per mantenir-los lligats. A mesura que creixen, ho fan pensant que no la poden trencar. Creuen que la corda encara els pot contenir, de manera que mai més no intenten alliberar-se”.

L’única raó per la qual els elefants no trencaven la corda i s’escapaven del campament era que amb el pas del temps van adoptar la creença que no era possible.

Moral de la història: Tant fa que el món et faci retrocedir, tingues sempre fe que el que vols aconseguir és possible. Creure que pots tenir èxit és el pas més important per aconseguir-lo.