Idees per fer a casa amb nens

Aquestes idees per fer a casa amb nens us poden ajudar tant si fa mal temps i no podeu sortir, com si us heu quedat sense cotxe el cap de setmana o per qualsevol altre motiu esteu obligats a quedar-vos a casa, no patiu que amb aquestes idees no us avorrireu pas.

Idees creatives per fer a casa amb nens

1. Feu un teatre d’ombres. Els nens ho troben sempre molt divertit. Si us voleu entretenir podeu fer-ho molt elaborat amb una caixa de cartó i ninots retallats amb un palet. Però també es pot fer només amb una llanterna o llum de led una mica potent, les mans i una paret blanca.

2. Si us agrada el teatre podeu fer un vídeo amb el mòbil d’una peça que us agradi. Pot ser un compte o una escena de la vostra sèrie preferida.

3. Inventeu-vos una cançó. Podeu inverntar-la tota o posar una lletra divertida a una cançó coneguda.

4. Redecoreu una habitació de la casa. Canvieu els mobles de lloc, les cortines, pengeu un quadre…

5. Inventeu una poesia.

6. Si teniu revistes velles per casa, podeu retallar imatges per a fer un personatge o un paisatge de collage.

7. Si us agrada dibuixar podeu fer un còmic junts. Penseu una història i a dibuixar!

8. Feu una llista de cançons preferides a Spotify o iTunes.

9. Amb la càmera o el telèfon mòbil féu fotos divertides. Us podeu disfressar o fer postures boges.

10. Qui coneix més cançons? taral·legeu una cançó sense cantar-la, la resta la d’endevinar.

Idees per fer a casa amb nens, pels més aventurers

11. Agafeu un bloc de notes o feu papers petits a partir de fulls en blanc. Escriviu notes amb missatges divertits o secrets i amagueu-les per la casa, segur que a qui les trobi se li escapa un somriure.

12. Muntar una cabana amb cadires, mantes i coixins serà tota una experiència. Si la feu prou gran podeu llegir contes a dins.

13. Construïu avions aerodinàmics de paper i feu-los volar.

14. Escolliu cadascú un superheroi o un superpoder. Comença l’aventura!

15. Amagueu un petit tresor i dibuixeu un mapa amb pistes per a trobar-lo. Si no voleu dibuixar, també podeu optar per dir fred o calent segons si la persona que cerca s’apropa o s’allunya de l’amagatall del tresor.

16. Aquesta nit féu una acampada nocturna… al menjador. Porteu la roba de llit i dormiu tots a terra o al matalàs. Abans de dormir podeu explicar històries.

Idees per fer a casa amb nens, per a gurmets

17. Cuinar un pastís o una coca amb ingredients que tingueu per casa pot ser entretingut i us farà passar el temps molt ràpidament. Si vols inspiració pots donar una ullada a aquestes receptes.

18. Una altra cosa que agrada molt els més menuts és fer un pícnic al menjador. Prepara una manta i per variar sopeu asseguts a terra en lloc de la taula.

19. Si teniu temps i ganes podeu parar una taula de festa avui. Doblegueu els tovallons artísticament i prepareu etiquetes amb els noms dels convidats. També podeu fer un dinar temàtic i decorar la taula amb flors o altres motius.

Idees per fer a casa amb nens i riure

20. Aquesta idea és molt senzilla, només cal mirar-se l’un a l’altre i fer ganyotes l’altre no pot riure.

21. Segur que als nens els encanta: guerra de pessigolles. Tots contra tots o en equips. Definiu una paraula per a aturar el joc quan un ja no vol, i respecteu-la.

22. Improviseu una història. Un comença dient una frase, l’altre afegeix una altra frase i així successivament. Com acaba la història?

23. El telèfon trencat. Pensa una frase i digues-li al qui tens al teu costat però ràpidament, aquest li diu a l’altre i aquest a un altre. Al final de la cadena compareu la frase inicial amb el que ha arribat a entendre l’últim.

24. Seieu en cercle. Fes una pregunta a l’orella a qui tens al costat, que també et respondrà a l’orella. Quan s’acaba la ronda heu de dir en veu alta la pregunta que us han fet i la resposta que us han donat.

25. Expliqueu-vos tots els acudits que pugueu recordar, encara que ja els coneixeu.

26. Feu un dibuix col·lectiu. Un comença fent un traç i la resta continua per torns.

27. Feu un dibuix… amb el peu!

28. Coneixeu algun embarbussament? Repetiu-los sense riure, impossible! (Per exemple: PLOU poc, però per al poc que PLOU, PLOU prou)

Idees per fer a casa amb nens per a petits models

29. Pinteu-vos les ungles de mans i peus. No cal que siguin totes perfectes o del mateix color. Podeu fer-hi dibuixos o puntets amb un escuradents. Llum verda a la creativitat.

30. Feu una desfilada de moda. Podeu utilitzar disfresses o vestits fets amb llençols i tovalloles. No hi ha més límit que la imaginació.

31. Fa temps que no aneu a la perruqueria? Per què no ara? Agafeu tot el que tingueu per casa: pinces, gomes, pintes, fixador, raspalls… tot si val, excepte pentinats avorrits.

Idees esportives per fer a casa amb nens

32. Si el que necessiteu és una mica de moviment, no tots els nens poden seure i pintar durant hores i hores, podeu jugar a voleibol amb un globus. És força divertit i amb el globus no trencareu res.

33. Una altra idea que per a moure’s una mica i que agrada a petits i grans és fer una guerra de coixins. Si no n’ha fet mai cap, ara és el moment.

34. Inventeu una coreografia per la vostra cançó preferida.

35. Busqueu un vídeo de Ioga, com aquest, a Youtube i feu-lo junts.

36. Agafeu una galleda i feu pilotes amb paper de diari, a veure qui en cola més a la galleda!

37. Si teniu gots i pilotes de plàstic podeu jugar a llençar les llaunes. Feu una pila de gots i amb una piloteta els heu de tirar tots.

38. Poseu música i balleu, algú la para aleatòriament dient stop. Quan la música es para heu de parar-vos també, qui es mogui perd.

39. També amb música de fons que es para i algunes cadires (una menys que els jugadors) podeu jugar a què quan la música es para us heu d’asseure. Qui es quedi sense cadira a perdut.

40. Agafeu un cordill o corda i esteneu-lo a terra. Camineu pel damunt sense trepitjar fora del cordill.

Idees clàssiques per fer a casa amb nens

41. Segur teniu algun joc de taula oblidat dalt l’armari o a les golfes. Recupereu-lo i passeu unes hores divertides en família.

42. Si no trobeu cap joc podeu jugar al pictionary, l’únic que necessiteu és paper i llapis i algunes paraules per endevinar que podeu escriure en targetes o paperets dins una bossa. Podeu dibuixar però no parlar.

43. Un altre clàssic que no podem oblidar és jugar a endevinar pel·lícules amb gestos. Si no en coneixeu gaires de pel·lícules, podeu jugar igualment endevinant personatges o altres paraules. Escriviu les paraules en una bossa i agafeu una quan sigui el vostre torn. La resta endevina.

44. Munteu un circuit de cotxes amb llapiços de colors, bolis i retuladors.

45. Planteu una llentia o un cigró en un cotó mullat. Podeu escriure diàriament com es desenvolupa.

46. Poseu peces de dominó o similars una darrera l’altre per llençar-les després empenyent la primera.

Idees tranquil·les per fer a casa amb nens

47. Pintar estar de moda. Agafeu un llibre de pintar (n’hi ha per a adults també) i gaudiu de la calma de moure el llapis de color sobre el paper. Podeu escoltar música de fons mentre pinteu i parleu.

48. Dibuixeu un retrat. Pot ser un autoretrat o tots pinteu la mateixa persona..

49. Escriure un diari potser una manera creativa de destapar emocions i crear un bonic record per a més endavant.

50. Escriure una carta o un correu electrònic. Si teniu algun amic o familiar lluny aquests dies és una oportunitat fantàstica per escriure unas línies. Segur que el o la destinatària se n’alegra molt de llegir-les.

51. Llegiu un conte junts i feu cadascú la veu d’un personatge.

52. Agafeu paper finet i feu figures d’origami, segur que a internet trobeu moltes idees.

Idees per fer a casa amb els nens i conèixer-se millor

53. Jugueu a “Si fos…”. Amb preguntes com Si fos un país seria…? Si fos una fruita, quina seria…? Si fos una pizza seria?

54. Feu un arbre geològic. Si pot ser amb fotos millor.

55. Feu-vos preguntes mútuament. Si voleu una mica d’inspiració, consulteu l’entrada 60 preguntes per fer parlar el teu fill.

Més idees per fer a casa amb els nens

Encara m’han vingut al cap un parell més d’idees per fer a casa amb els nens, per exemple:

Creeu la vostra col·lecció de moda. Dibuixeu uns ninos o nines de la mida d’un full A4. Retalleu-los i dibuixeu roba i accessoris per a vestir-los.

Feu amb un cabdell de llana una teranyina al passadís, ara travesseu-ho amb compte de no tocar els fils.

I tu tens més idees per fer a casa amb els nens? Segur que sí, comparteix-les en els comentaris!!