Guia ràpida per començar el teu Bullet Journal

Ja et vaig explicar què és el Bullet Journal i com començar-ne un. Avui et vull ensenyar com he fet el meu diari-agenda pel nou any que comença.

Per l’any 2018 vaig utilitzar una llibreta de format DIN A5 amb ratlles amples i espiral metàl·lica. Em va semblar però que de vegades era una mica difícil fer divisions simètriques i que tot quedava una mica petit. Així que pel 2019 he comprat una llibreta més gran (gairebé DIN A4) amb un format puntejat en lloc de ratlles i llom encolat. Em pregunto si serà tan pràctica com l’altre per dur-la a sobre sempre, potser el format gran no és tan pràctic. Almenys les cobertes són toves i flexibles, de manera que no pesarà excessivament. Les pàgines també venen ja numerades així que m’estalviaré haver-les de numerar.

Quadern puntejat per Bullet Journal

El meu quadern porta un índex incorporat, no és una cosa que m’agradi gaire, ja que preferiria poder-lo fer al meu gust, però per aquest motiu no he deixat cap pàgina extra a l’inici per fer l’índex i he passat directament a fer el registre de futur o future log. Com que pel registre de futur necessito dues pàgines, he utilitzat la primera pàgina en blanc per a fer un calendari, incloent-hi el número de setmana. Primer acostumo a dibuixar el disseny en llapis i per després repassar-lo i decorar-lo amb un retolador.

Al registre del futur tenim una visió general de tot l’any, dividida per mesos.

Les dues pàgines següents les he utilitzat per fer pàgines especials: Una vista prèvia amb aniversaris i una pàgina que m’agrada molt: el termòmetre de l’estat d’ànim. S’ha de fer una graella amb els dies de l’any i una llegenda amb colors que representen els diversos estats d’ànim. Cada dia has de pintar la casella que toca amb el color corresponent al teu humor d’aquell dia. Al final de l’any tens un collage més o menys colorit, que parla una mica de tu.

Termòmetre de l'estat d'ànim. Bullet Journal.

Finalment arribo a la planificació per mesos. Es poden pintar tots de cop o a poc a poc. Penso que el més important és fer-ho quan un té una estona suficient per a preparar-lo amb cura i tranquil·litat. Un avantatge de no preparar tots els mesos de cop és que pots anar ajustant la plantilla, segons les teves necessitats. Alguna gent els agrada també fer una portada per a cada mes. Això va a gustos i depèn de si vols utilitzar el diari més aviat com un quadern de dibuixos o més aviat com una agenda planificadora. Jo he començat només amb el mes de Gener.

Finalment he encetat el calendari setmanal. És una vista general de tot el que és important per aquesta setmana. Tinc un apartat per a cada dia on apunto les cites o tasques especials per cada dia. Però també apartats separats per les coses que corresponen a aquesta setmana. Per exemple: Objectius, apunts generals, coses a fer, coses que haig de comprar, idees que em venen al cap i un parell de línies per utilitzar com a diari d’agraïments.

També deixo un espai en blanc per poder dibuixar o enganxar retalls de coses rellevants, en aquest cas potser una foto del primer dia de l’any celebrant amb la família o algunes imatges motivadores.

La veritat és que encara vaig una mica endarrerida, ja que aquests dies de festes he descansat moltíssim. Però més o menys aquest serà el meu Bullet Journal pel 2019. I tu ja has començat el teu Bujo?