Estalvia. 5 coses que no val la pena comprar-les noves

T’agrada estalviar? Potser no tant com comprar-te coses noves, oi? Doncs normalment a tothom ens agrada comprar una cosa nova, et crea una sensació positiva, de satisfacció… almenys per uns moments, doncs qui pensa en la butxaca buida tenint les mans plenes? El remordiment per una compra massa cara sempre arriba més tard, quan la ceguera per la cosa nova ja ens ha passat.

Ara bé, és realment necessari que quan comprem una cosa nova, la cosa sigui realment nova? Fa temps que coneixem la recomanació de comprar coses de segona mà, per exemple la roba, tot i això la gent encara paga molts diners cada dia, només per comprar alguna cosa nova de trinca. I potser tens bones raons per comprar algunes coses que no hagin estat utilitzades encara.  Però hi ha pel cap baix 5 coses on no val la pena pagar els diners per tenir un article NOU.

1. Cotxes

Per a gairebé res, la pèrdua de valor és tan dramàtica com en el cas d’un cotxe nou. Evidentment aquesta pèrdua no és igual per a tots els models, i també són importants factors com el nombre de quilòmetres recorreguts, la condició general i la demanda actual del model. En general, però, es pot suposar que el valor d’un cotxe nou en el primer any amb un quilometratge d’uns 15.000 km es redueix en aproximadament 1/4 del preu de compra.

Pot no semblar-te gaire, però si partim d’un preu nou de 60.000 €, significa que en un termini de 12 mesos, la pèrdua de valor es troba a uns 15.000 euros. Això vol dir que es perden 1.250 euros al mes. Després de 3 anys, el valor residual del vehicle ja s’ha reduït a la meitat. Després d’això, la pèrdua és una mica més lenta, però la pèrdua del 50 per cent després de 3 anys són molts diners. Naturalment això no té només desavantatges. Almenys no per a tu, si quan vas a comprar un cotxe no en compres un de nou però un que tingui uns 3 anys d’antiguitat. Això és gairebé com nou, té la pèrdua més gran de valor darrere i només et costa la meitat del preu original. No obstant això, el cotxe és tan bo com un de nou per a tu. I si ja no fa olor de nou, no et preocupis, ara en venen ambientadors amb olor de nou. Pel cas que ja tingueu un cotxe: el mateix s’aplica a les motos, avions, caravanes i iots.

2. Videojocs

Molts jocs de videoconsoles no només són nous per comprar, fins i tot hi ha gent que els ordena per avançat, de manera que el joc ja està a la seva consola el primer dia de la venda oficial. En aquests casos, definitivament val la pena tenir paciència. Molts jugadors ja tenen el joc el dia de l’aparició i immediatament comencen a jugar de manera diligent. Alguns fins i tot prenen unes vacances addicionals amb aquesta finalitat. El resultat te’l pots imaginar: han jugat ràpidament el joc i se l’han passat. Alguns només ni tan sols els agrada el nou joc i, després d’uns dies o setmanes, apareixen les primeres còpies i un 20% més barat.

Coses que no val la pena comprar noves, videojocs.
És fàcil trobar videojocs ben cuidats i a preu rebaixat a les botigues de segona mà.

Molts jugadors en realitat no volen quedar-se els jocs durant molt de temps. Per tant, els cuiden amb especial cura per tal de vendre’ls més tard, així que pots aconseguir un joc poc després de la seva publicació i en molt bon estat, amb un descompte considerable. Si el joc és una mica més antic, sovint el trobaràs per la meitat del preu original.

3. Instruments musicals

Parteixo de la base que no ets una estrella del rock o un violinista de renom mundial. Si és així, ignora aquesta part.

Molta gent vol aprendre a tocar un instrument. Alguns somien amb una banda d’èxit, contractes discogràfics i concerts amb entrades exhaurides. Això és perfectament legítim. Però en la seva majoria dels casos l’esforç necessari per a dominar un instrument és subestimat sense pietat. La passió dóna pas ràpidament a la realitat i la frustració s’acaba imposant. Per aquest motiu passa sovint, per exemple, que una guitarra per a professionals comprada en un segment de preus totalment sobredimensionat per la finalitat real, acaba en un racó completament abandonada i cobrint-se de pols. Després de la fase “Pròximament comencem”, la valuosa peça només provoca una mala consciència i ha d’estar fora de la vista i de la ment. Aquesta és la teva oportunitat de fer un gran favor a l’ex-estrella del rock i comprar-li l’instrument. Per descomptat, no sense un gran descompte sobre el preu original.

Tot i que la disminució real del valor dels instruments no és tan gran com en cotxes, molts propietaris només volen desfer-se d’ells de forma ràpida i senzilla. És així que pots trobar l’oportunitat i comprar-te un instrument d’alta qualitat a bon preu. Això ajudarà a tots, però sobretot a la teva cartera.

4. Equipament esportiu

L’equipament esportiu és similar als instruments. Les taules de surf, els esquís, la pesca i les bicicletes de muntanya es compren amb gran entusiasme nou i costós i després es descuiden al garatge o al soterrani. Si la mala consciència ja no vol patir, hi ha una escassetat de diners o una mudanca a la vista, trobaràs preus baixos per comprar. Aquí val la pena buscar models d’alta qualitat, ja que amb ells, els preus cauen en un percentatge més gran.

Amb una bicicleta de muntanya de 300 euros de preu nou, no hi ha molt per estalviar. Però amb un model de 3.000 euros, un 30, 50 i, fins i tot un 70% de descompte fan molt a un preu original elevat. A més que t’agradi estalviar no vol dir que no pugui ser comprant coses d’alta qualitat. Els equips esportius barats de qualitat inferior sovint malmeten la diversió. Aleshores, assumeix que tingui alguna ratllada però que sigui com deu mana.

5. Vestits de núvia

El casament propi és un esdeveniment molt especial. Però això no és motiu llençar els diners per la finestra amb les mans plenes. Tot i que almenys el nuvi podrà portar el seu abillament de tant en tant, el vestit de núvia rarament ofereix una altra oportunitat de tornar-se a fer servir. Així doncs, la núvia té un màxim de dues ocasions per lluir-se. Després es penja a l’armari i es torna groc amb el pas del temps. Esperar un altre casament també té poc sentit.

Afortunadament, hi ha prou gent que amb la il·lusió de les noces no hi pensa gaire i corre a la botiga per comprar un vestit de núvia car. Mentre que un vestit de núvia de segona mà, en el pitjor cas s’ha utilitzat dues vegades i, per tant, és nou.

També hi ha vestits de casament preciosos, que fins ara només els ha usat un maniquí. El preu és fins a un 50% més econòmic. I amb els diners estalviats podem incrementar el fons de viatge per a la lluna de mel.

Conclusions

Així doncs podem deduir que les coses amb una alta depreciació i les coses que la gent utilitza només unes quantes vegades, es poden trobar molt barates i gairebé noves. La majoria de les persones posen molt d’entusiasme en aprendre un nou passatemps i inverteixen molts diners per a després sovint, perdre l’interès ràpidament. Si la guitarra, l’equip de pesca, la càmera, l’equip de guerra de pintura i la taula de surf es mantenen en el camí el temps suficient per destorbar la consciència, tard o d’hora acaben sent venuts per un preu més aviat baix. D’aquesta manera sempre es poden trobar gangues amb una mica d’habilitat, paciència i, de vegades, sort. Potser no pots pagar algunes marques de qualitat o no les vols pagar noves. Per exemple, pots pagar un Porsche de segona mà, mentre que, en cas contrari, només podries pagar un Golf nou.

La compra d’articles usats té molts avantatges. Ajuda a la teva economia i també el medi ambient, és divertit (què últim preu?) i entrena les teves habilitats de negociació. A més, et pots permetre fàcilment marques i una qualitat que no seria possible pagant el preu original. Ja escolto els crítics, dient que aviat no hi haurà res, si ningú compra coses noves. Però això no és cert. Perquè sempre hi haurà persones que bàsicament només comprin coses noves perquè ho prefereixen o perquè els preus no els importen. Això està bé, ja que nosaltres podem fer bons negocis!