El diari en sis minuts

Un any més arribem a Desembre i pensem què volem canviar o assolir en el nou any que comença. Si t’agrada el tema bullet journal o t’agradaria escriure un diari, però sents que tens poc temps, que no ets constant i t’oblides fàcilment d’escriure amb una certa regularitat, crec que t’encantarà aquesta idea: es tracta del diari en 6 minuts.
El diari en 6 minuts és una estratègia per a retenir algunes de les coses més importants del teu dia i a l’hora fer un seguiment i millora continua dels aspectes més rellevants de la teva vida. I això només en 6 minuts al matí i a la nit. I en realitat el pots començar el qualsevol moment sense esperar al Gener.

La rutina del matí

Durant la rutina matinera, et concentres en carregar les piles per la resta del dia, mitjançant tres tècniques: agraiment, projecció i autoafirmació.

Per a fer-ho respons diàriament a tres preguntes:

  • Agraïment matiner: Escriu tres coses, per les que et sents agraït o alternativament, una cosa amb tres motius per a estar-ho.
  • Com fer el teu dia meravellós: Enfoca la teva atenció a les possibilitats i oportunitats que t’ofereix el dia. Quins objectius tens avui? Amb quines accions concretes t’aproximes a les teves fites?
  • Autoafirmació positiva: Descriu la persona que vols ser avui o en el futur. Defineix-te com la persona que t’agradaria esdevenir.

La rutina del vespre

Aquesta estoneta et servirà per a revisar com a anat el teu dia i identificar tant allò que t’agradaria fer d’una altra manera, com allò del que estàs especialment orgullosa.

De la mateixa manera, que l’anterior, aquesta rutina es divideix en tres preguntes a respondre:

  • Què he fet de bo avui per algú altre? Qualsevol acció per petita que sigui pot alegrar a una altra persona. Curiosament fer coses bones pels altres, ens fa feliços a nosaltres mateixos.
  • Potencial per a millorar. Ningú és tan perfecte que no pugui esdevenir una mica millor. Què has après avui? Què podries millorar?
  • Moment feliç del dia. Cada dia ens passen coses boniques i positives, obre bé els ulls i viu aquests moments de manera conscient. Acostuma’t a registrar-los en aquest apartat del teu diari i t’adonaràs que cada cop t’és més fàcil apreciar el positiu i ets més agraït amb la teva vida.

T’animes a provar el diari en 6 minuts? També és una idea molt bona per fer-ho amb nens i ajudar-los a incorporar aquesta rutina tan positiva en la seva vida. Se t’acudeixen altres preguntes o variacions?