Com saber si l’entrevista de feina a anat bé? (5 indicadors)

Tot i que mai es pot saber 100% segur fins que tenim la resposta final, tots estem sempre una mica neguitosos després d’una entrevista. Ens preguntem: Com ha anat? Ho he fet bé? Els he agradat? Em trucaran?…. 

1. Et pregunten quan podries començar

Aquesta pregunta sempre és un bon indicador. Especialment si t’ho pregunten cap al final. Pot significar que l’entrevistador pensa en la possibilitat que t’incorporis a l’empresa i reflexiona sobre quin pot ser el següent pas. Un altre manera de preguntar-ho seria per exemple: “Quin temps de preavís necessita la teva empresa actual?” en cas que estiguis buscant un altre feina sense estar a l’atur.

2. Et volen (tornar a) veure

Si et comuniquen que volen presentar-te l’equip, el director o sencillament fer una entrevista personal després d’una telefònica, és senyal que et tenen en compte i segueixes en el procés de selecció. Bona sort!

3. Et pregunten quant vols guanyar

Bé, com moltes coses depèn. Si et fan aquesta pregunta a l’inici d’una entrevista telefònica, segurament només forma part del questionari i volen reduir el nombre de candidats. Si la pregunta la fan però en una darrera entrevista cap al final és un bon senyal.

4. Et pregunten si participes en altres procesos de selecció

Igual que la pregunta anterior és important tenir en compte el moment en que et fan la pregunta. Però si et pregunten detalladament, amb quines empreses has parlat o en quin punt d’entrevistes et trobes és possible que tractin d’esbrinar la rapidesa que necessiten per fer-vos una oferta de feina per aconseguir-vos a bord. Per tant, és una bona raó per emocionar-se si escoltes preguntes com aquesta després d’algunes rondes d’entrevistes. 

5. L’entrevista ha durat més del previst

Si l’entrevistador perd el fil i / o simplement decideix seguir parlant amb tu per més temps del que esta, vol dir que li agraden les teves respostes i gaudeix de la conversa. Per tant, aquestes són coses bones. Realment no hi ha cap escenari en què l’entrevista una entrevista més llarga del que està previst sigui dolent. És un bon senyal i una forma bastant fiable de saber que ho vas fer bé.

Naturalment pot haver-hi altres indicadors com per exemple que l’entrevistador somrigui i sembli de bon humor o que parleu una estona de hobbies de manera distesa i relaxada. Potser et diuen que el teu perfil professional encaixa amb altres empleats de l’empresa. Però si res d’això o els punts indicats més amunt passa, no et desesperis, com deia abans la resposta definitiva és la resposta final que et donarà l’empresa.

Mentrestant pots aprofitar i reflexionar sobre si realment vols treballar en aquesta empresa i seguir cercant altres oportunitats. La vida no comença ni acaba amb una feina i és possible que tot i haver-ho fet tot bé un altre sigui el que ocupi el lloc de treball. Després de tot hi ha un gran nombre de candidats per cada oferta i la sort també juga un rol important. Així que en lloc d’esperar la bona notícia, continúa la cerca i estaràs més relaxat. 

Si vols pots comentar les teves experiències utilitzant la funció comentaris més avall.